x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fiul lui Berlusconi şi-a tras iaht de lux

Fiul lui Berlusconi şi-a tras iaht de lux

de Carmen Plesa    |    28 Mai 2010   •   00:00
Fiul lui Berlusconi şi-a tras iaht de lux
Sursa foto: Damien Meyer/AFP/Mediafax

Criză, criză, dar nu pentru toţi... În timp ce, la Roma, Guvernul italian a aprobat un pachet de măsuri de reducere a deficitului bugetar în valoare de 24 miliarde de euro, la Ancona a fost lansat noul iaht de 18 milioane de euro al fiului premierului Silvio Berlusconi.



Maxi-iahtul lui Pier Silvio Berlusconi, vicepreşedinte al grupului de presă Mediaset, are 37 de metri lungime, a fost construit la şantierele Ferretti şi e primul din linia "Custom line 124".

Noul iaht, care poate atinge viteza de 27 de noduri, are un salon, o cameră pentru proprietar, patru dormitoare, o sală de sport. Ambarcaţiunea poate găzdui 10 persoane, pe lângă cei şase membri ai echipajului.

Nava, de culoarea albastru-intens, este descrisă de presa italiană ca având "linii fluide, luminozitate şi eleganţă". La exterior, e dotată cu "o suprafaţă amplă de sticlă ce aduce razele solare în interior". Salonul, care are 50 de metri pătraţi, dispune de platforme pliante care pot fi deschise pentru a forma terase private cu vedere la mare. Pe puntea superioară mai există şi camera lui Berlusconi jr, iar pe cea inferioară, patru dormitoare pentru oaspeţi.

Iahtul a fost botezat, miercuri, cu şampanie, dar proprietarul a lipsit de la lansare. Cu siguranţă nu va rata însă "Festival de la Plaisance", de la Cannes, din septembrie, unde maxi-iahtul îşi va face intrarea în lumea mondenă.
Noua ambarcaţiune a juniorului costă cu 8 milioane de euro mai mult decât "Suegno", un iaht mai "modest", de 30 de metri lungime, pe care Pier Silvio Berlusconi şi l-a cumpărat în urmă cu trei ani.

În timp ce familia premierului Berlusconi se plimbă cu iahturi de milioane de euro, Guvernul italian a aprobat un pachet de măsuri de reducere a deficitului bugetar în valoare de 24 miliarde de euro. Printre măsurile adoptate se numără îngheţarea salariilor funcţionarilor publici timp de trei ani, dar şi o campanie de combatere a evaziunii fiscale. Pachetul de măsuri, echivalent cu 1,6% din Produsul Intern Brut al Italiei, are ca scop reducerea deficitului bugetar sub pragul de 3% din PIB până în 2012.

×
Subiecte în articol: externe fiul Silvio Berlusconi yaht