x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe FOCAR DE GONOREE în Marea Britania

FOCAR DE GONOREE în Marea Britania

20 Sep 2015   •   13:38
FOCAR DE GONOREE în Marea Britania

Un focar de gonoree extrem de rezistentă la medicamente a fost detectat în nordul Angliei, declanşând o alertă naţională, informează vineri The Telegraph.

Cinsprezece cazuri au fost detectate până acum de Public Health England (PHE), a anunţat Asociaţia britanică pentru sănătate sexuală şi HIV. Raportările de cazuri de infecţie cu puternică rezistenţă la azitromicină au fost rare anterior, a adăugat asociaţia.

Focarul, care a fost detectat pentru prima oară în Leeds în luna martie, s-a extins de atunci - cu cazuri raportate la pacienţi din Macclesfield, Oldham şi Scunthorpe.

Toate cazurile implică pacienţi heterosexuali, iar unii au raportat parteneri din alte părţi ale Angliei. Aproximativ 10 la sută din bărbaţi şi aproape jumătate din femeile cu gonoree nu au avut simptome - ceea ce înseamnă că starea poate rămâne netratată o anumită perioadă de timp.

Specialiştii efectuează în prezent o secvenţiere de nouă generaţie pe aceste tulpini pentru a înţelege mai bine epidemiologia moleculară. Ei sunt îngrijoraţi că eficacitatea actualei terapii de primă linie pentru gonoree va fi ameninţată dacă această tulpină rezistentă continuă să se răspândească necontrolat.

Numărul de infecţii detectate poate părea mic, dar ar putea exista mai multe cazuri nedetectate, a atras atenţia un consultant în domeniul sănătăţii sexuale din Bristol. "Dacă aceasta devine tulpina predominantă în Marea Britanie avem probleme mari, aşa că trebuie să fim extrem de meticuloşi pentru a fi siguri că toate persoanele" cu care aceşti pacienţi au avut contacte sexuale "sunt identificate şi tratate", a spus acesta.

Anul trecut în Anglia au fost raportate aproape 35.000 de cazuri de gonoree - a doua cea mai frecventa infecţie sexuală bacteriană transmisă în Marea Britanie, după chlamydia. Majoritatea cazurilor afectează persoane sub 25 de ani.

×
Subiecte în articol: focar de gonoree