x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Forțele ruse își întăresc poziția pe Insula Șerpilor

Forțele ruse își întăresc poziția pe Insula Șerpilor

31 Mai 2022   •   14:01
Forțele ruse își întăresc poziția pe Insula Șerpilor
Sursa foto: Hepta

Rusia își întărește poziția armată în Insula Șerpilor trimițând trei vedete ale flotei din Marea Neagră dotate cu două divizioane de sisteme de rachete sol-aer S-300 cu rază lungă de acțiune, anunță șeful administrației militare din Odesa, Serhii Bratciuk, pe Telegram.

"Este vorba de încercări de consolidare a controlului rusesc asupra părţii de nord-vest a Mării Negre. Aceasta dezminte încă o dată declaraţiile Federaţiei Ruse despre aşa-numitele 'coridoare umanitare pentru cereale' pentru deblocarea portului Odesa. Nu se poate avea încredere în niciun cuvânt al Rusiei: au minţit, mint şi vor continua să mintă", acuză Bratciuk.

Pe Insula Șerpilor au fost instalate echipamente și tehnică militare și lângă insule sunt două nave.

"O barjă rusească mare cu o macara şi o ambarcaţiune de debarcare au fost zărite lângă Insula Şerpilor, în Ucraina. Se văd mijloace tehnice suplimentare, acum sunt 14. Această barjă a făcut mai multe curse spre insulă în ultimele săptămâni", se arată în nota de sub imaginile postate de Tim Earhart, citată de Ukrinform.

De asemenea, o navă de război rusească, dotată cu rachete de croazieră "Kalibr" se află în Marea Neagră.

Și forțele ucrainene vor folosi rachete la atacuri împotriva forțelor ruse din nord-vestul Mării Negre și Crimeea, dar și din regiunile sud-estice.

Totodată, ruşii încearcă să organizeze operaţiuni de salvare şi recuperare în apropierea insulei pentru a ridica nava de debarcare Raptor, scufundată de forțele ucrainene, pentru a o duce în Crimeea pentru reparații, potrivit purtătorului de cuvânt al Comandamentului operaţional Sud al forţelor ucrainene, Vladislav Nazarov.

Forţele ruse au atacat, luni, poziţii ucrainene cu două elicoptere Mi-24 în regiunea Nikolaev. Mai multe aşezări au fost lovite de tiruri de artilerie şi rachete cu rază lungă de acţiune (MLRS), provocând rănirea a circa 4 persoane. Au mai fost atacate "cartiere rezidenţiale şi unităţi industriale din Nikolaiv şi în jurul acestuia, distrugând o moară, o fabrică de procesare a cărnii, mai multe case şi un sistem de alimentare cu apă", se buletin ucrainean într-un buletin privind situaţia la zi de pe front.

Aacurile cu rachete şi artilerie ucrainene au neutralizat 78 de invadatori şi au distrus 8 tancuri de luptă, două obuziere, un tun autopropulsat, două sisteme de rachete Grad MLR, cinci vehicule blindate de luptă şi două camioane militare. 

×
Subiecte în articol: Rusia insula serpilor ucraina