x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Forțele rusești au abandonat joi punctul strategic de pe Insula Șerpilor

Forțele rusești au abandonat joi punctul strategic de pe Insula Șerpilor

30 Iun 2022   •   20:56
Forțele rusești au abandonat joi punctul strategic de pe Insula Șerpilor
Sursa foto: Hepta

Forțele rusești au abandonat joi punctul strategic de pe Insula Șerpilor din Marea Neagră, într-o victorie pentru Ucraina care ar putea slăbi strânsoarea Rusiei asupra porturilor ucrainene.

Rusia a declarat că a decis să se retragă de pe punctul strategic ca un "gest de bunăvoință", pentru a arăta că Moscova nu obstrucționează eforturile ONU de a deschide un coridor umanitar care să permită expedierea de cereale din Ucraina, conform Reuters.

Ucraina a declarat că a alungat forțele rusești după un asalt cu artilerie și rachete în cursul nopții.

"KABOOM!", a scris pe Twitter Andri Yermak, șeful de cabinet al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski. "Nu mai sunt trupe rusești pe Insula Șerpilor. Forțele noastre armate au făcut o treabă excelentă".

Într-un alt impuls pentru lupta Ucrainei de a respinge invazia rusă, Statele Unite au anunțat că vor oferi încă 800 de milioane de dolari în arme și ajutor militar Kievului.

Președintele american Joe Biden, vorbind după summitul NATO de la Madrid, a declarat că Washingtonul și aliații săi sunt uniți în a ține piept președintelui rus Vladimir Putin.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: insula serpilor