x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fostul consilier al lui Donald Trump compară China cu Germania anului 1930

Fostul consilier al lui Donald Trump compară China cu Germania anului 1930

11 Sep 2017   •   14:36
Fostul consilier al lui Donald Trump compară China cu Germania anului 1930

Fostul consilier al lui Donald Trump, Steve Bannon, a comparat China cu Germania anului 1930, avertizând că aceasta va urma acelaşi traseu sumbru, dacă Statele Unite nu vor contesta creşterea ei, scrie The Guardian.

“Peste o sută de ani, asta este ceea ce îşi vor aminti – ce am făcut pentru a confrunta China în momentul în care a ajuns la dominaţia lumii”, a spus Bannon. “China acum este ca Germania în 1930. Este în vârf. Ar putea merge într-o direcţie sau alta.Generaţia tânără este atât de patriotică, aproape ultranaţionalistă.”, a mai spus acesta.

Fostul ajutor de la Casa Albă al lui Donald Trump este pregătit să pornească o cruciadă globală împotriva Chinei şi se autointitulează un “luptător direct”. Bannon este convins că Statele Unite şi China sunt menite să aibă un conflict deschis.

“Modelul Chinei din ultimii 25 de ani este bazat pe investiţie şi export”, a spus acesta. “Cine îi finanţează? Clasa muncitoare şi de mijloc din America. Nu poţi înţelege Brexitul şi nici evenimentele din 2016 dacă nu înţelegi că China îşi exportă deflaţia, exportă capacitatea în exces.”

“Nu este sustenabil.”, a adăugat Bannon. “Reordonarea relaţiilor economice reprezintă o problemă centrală, trebuie să fie adresată şi doar Statele Unite o pot aduce în discuţie.”

Bannon şi-a părăsit poziţia de la Casa Albă luna trecută şi a afirmat că el “ar merge la război pentru Trump împotriva oponenţilor săi”. În timpul mandatului scurt pe care l-a avut alături de Trump, Bannon a avut o influenţă semnificativă asupra eforturilor privind imigraţia şi reforma fiscală, iar acum va încerca să modeleze politica în privinţa Chinei.

×
Subiecte în articol: donald trump China germania steve bannon