x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Francois Hollande, huiduit în timpul unei ceremonii de comemorare a victimelor Primului Război Mondial (VIDEO)

Francois Hollande, huiduit în timpul unei ceremonii de comemorare a victimelor Primului Război Mondial (VIDEO)

11 Noi 2013   •   15:27
Francois Hollande, huiduit în timpul unei ceremonii de comemorare a victimelor Primului Război Mondial (VIDEO)

Președintele francez Francois Hollande a fost huiduit luni, în timp ce se deplasa de-a lungul bulevardului Champs-Elysées, în timpul unei ceremonii pentru comemorarea sfârșitului Primului Război Mondial, relatează Le Parisien și Associated Press, potrivit Agerpres.

Manifestanții au scandat 'Hollande, demisia, dictatură, nu mai vrem legea ta!'. Mai multe persoane au fost aruncate la pământ de forțele de ordine, care au făcut 70 de arestări, potrivit poliției.

Mai mulți protestatari purtau 'bonete roșii', simbol al contestației bretone, în timp ce alții își exprimau opoziția față de legea care permite căsătoria între persoane de același sex.

La patru zile după un discurs în care a făcut apel la adunare pentru comemorarea combatanților din Primul Război Mondial, șeful de stat francez a depus o coroană de flori la statului lui Georges Clémenceau, premier al Franței în timpul Primului Război Mondial.

După reaprinderea flăcării sub Arcul de Triumf, Hollande se va întâlni cu familiile soldaților uciși anul acesta în operațiuni externe, în special în Mali, unde șapte militari francezi au murit de la începutul operațiunii Serval.

Anterior în cursul zilei, candidatul Frontului Național (extremă dreapta) la primăria Parisului, Wallerand Saint-Just, și 20 de susținători ai săi, care se aflau la câteva sute de metri de Arcul de Triumf, au fost conduși mai departe de forțele de ordine.

În același timp, au manifestat și opozanți ai extremei drepte, scandând 'Jos cu Frontul Național', la câțiva metri de locul unde a fost condus candidatul FN. Mașinile cortegiului prezidențial au părăsit locul în fluierături, potrivit cotidianului francez.

Popularitatea lui Francois Hollande a ajuns la un minim record în contextul nemulțumirii față de creșterea economică redusă, taxele mari și sporirea ratei șomajului.

×