x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Franţa ameninţă Marea Britanie cu sancţiuni în domeniul financiar dacă nu respectă cotele de pescuit

Franţa ameninţă Marea Britanie cu sancţiuni în domeniul financiar dacă nu respectă cotele de pescuit

27 Apr 2021   •   22:31
Franţa ameninţă Marea Britanie cu sancţiuni în domeniul financiar dacă nu respectă cotele de pescuit

Administraţia Emmanuel Macron a avertizat, marţi, că va aplica măsuri de retorsiune în domeniul financiar dacă Guvernul Boris Johnson nu respectă cotele de pescuit stabilite prin Acordul post-Brexit dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană.

"Noi cerem ca orice acord să fie respectat, dacă nu va fi respectat, vom aplica măsuri de retorsiune în alte domenii în cazul în care va fi necesar", a declarat Clément Beaune, secretar de Stat pentru Afaceri Europene în cadrul Ministerului de Externe de la Paris.

"Marea Britanie aşteaptă autorizaţii pentru servicii financiare. Nu vom da nicio autorizaţie atât timp cât nu vom avea garanţii privind pescuitul şi privind alte subiecte", a atras atenţia Clément Beaune, confom postului BFM Business şi cotidianului Ouest France.

Uniunea Europeană şi Marea Britanie au convenit asupra unui nou cadru comun de gestionare a stocurilor de pescuit în cadrul Acordului Comercial şi de Cooperare post-Brexit. Asociaţiile pescarilor din Marea Britanie contestă prevederile Acordului, iar în acest context, autorităţile de la Londra nu au aplicat documentul în totalitate.

Acordul Comercial şi de Cooperare post-Brexit are trei elemente centrale: un acord comercial, un parteneriat în materie de securitate şi un cadru privind standardele de guvernare.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: brexit cote de pescuit