x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Franța, zguduită de evadarea lui „Mohamed A”

Franța, zguduită de evadarea lui „Mohamed A”

de Redacția Jurnalul    |    15 Mai 2024   •   08:40
Franța, zguduită de evadarea lui „Mohamed A”

O urmărire în care erau implicați sute de polițiști și jandarmi era în curs de desfășurare ieri, în Franța, în urma unui atac în care au fost uciși doi agenți de penitenciar, iar alți trei au fost grav răniți.

Incidentul s-a petrecut la ora locală 11.00 (12.00, ora României), în apropierea unei stații de taxare de pe autostrada A154 de lângă Rouen, în Normandia. 

Microbuzul unui penitenciar în care era transportat un deținut de la tribunal înapoi la închisoare a fost lovit de două vehicule în care se aflau complici ai deținutului. Conform ministrului francez de Justiție, Eric Dupond, asupra polițiștilor din escortă s-a tras cu „arme grele”. Și unul dintre atacatori a fost rănit.

Evadatul și complicii săi au fugit la bordul unei mașini care apoi a fost abandonată și incendiată nu departe de locul atacului.

O sursă apropiată anchetei a declarat pentru jurnaliștii francezi că este vorba de deținutul „Mohamed A”, născut în 1994. Acesta ar fi poreclit „La Mouche” (Musca) și avea la activ mai multe infracțiuni privind drogurile și tentative de omor.

„Toate mijloacele vor fi folosite pentru a-i prinde pe criminali. La ordinele mele, mai multe sute de ofițeri de poliție și jandarmi au fost mobilizate”, a scris pe X ministrul de Interne, Gerald Dermanin.

„Facem face totul pentru a-i prinde pe autorii acestei crime”, a spus, la rândul său, președintele Emmanuel Macron.  

În Parlamentul Franței, acolo unde se afla și premierul Gabriel Attal, s-a ținut un minut de reculegere. „Făptașii vor plăti. Datorăm asta familiilor, celor dragi, ofițerilor de penitenciar și tuturor cetățenilor francezi”, a spus Attal.

Unul dintre ofițerii uciși era căsătorit și avea doi copii, iar celălalt avea soția însărcinată, a informat ministrul Justiției.

×
Subiecte în articol: franta evadare mohamed a