x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Franţa: Expulzarea ţiganilor îl obligă pe ministrul imigraţiei să-şi amâne nunta

Franţa: Expulzarea ţiganilor îl obligă pe ministrul imigraţiei să-şi amâne nunta

07 Sep 2010   •   00:00

Ministrul francez pentru imigraţie, Eric Besson, s-a aflat, luni, sub un "foc încrucişat", atât din cauza confirmării pe care a dat-o referitoare la continuarea expulzărilor ţiganilor din ţară, cât şi din cauza faptului că acest scandal l-a obligat să-şi amâne nunta, transmite Efe, citat de Agerpres.



Presa franceză a devenit, luni, ecoul declaraţiilor sale cu privire la continuarea expulzării românilor şi bulgarilor de etnie romă, cât şi al impactului pe care acest lucru îl are asupra vieţii sale personale.

Deşi nunta era prevăzută pentru 16 septembrie la Primăria Districtului VII din Paris, Besson (în vârstă de 52 de ani) a anunţat că nu se va căsători la data menţionată cu Yasmine Tordjman, de 24 de ani, de origine tunisiană.

Mai multe grupuri de internauţi au utilizat site-ul reţelei sociale Facebook pentru a ameninţa cu un boicot împotriva lui Besson - divorţat şi tatăl a trei copii, omul care este protagonistul vieţii politice şi sociale a Franţei în ultimele săptămâni. Potrivit postului Europe 1, în jur de o mie de internauţi şi-au anunţat, pe Facebook, intenţia de a 'perturba' nunta lui Besson.

Eric Besson a făcut eforturi, luni, de a apăra în faţa presei poziţia statului său cu privire la expulzarea ţiganilor români şi bulgari spre ţările lor de origine, expulzări despre care preşedinţia a confirmat că vor continua şi că au la bază legea.

Ministrul a declarat duminică la postul de televiziune France 5 că decizia sa de a amâna nunta a fost determinată de faptul că preferă ca evenimentul să nu aibă loc pe fondul unor puternice măsuri de securitate, care probabil ar fi fost necesare în cazul în care ameninţările primite pe internet s-ar fi confirmat.

"Nu doresc să impun acest lucru nici copiilor mei, nici fostei mele soţii, nici prietenei mele. Nu au de ce să fie victimele colaterale ale deciziilor mele politice", a comentat Besson.

×
Subiecte în articol: externe