x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Franţa se oferă să efectueze misiuni de supraveghere aeriană deasupra României şi Poloniei

Franţa se oferă să efectueze misiuni de supraveghere aeriană deasupra României şi Poloniei

de Agerpres    |    21 Mar 2014   •   19:31
Franţa se oferă să efectueze misiuni de supraveghere aeriană deasupra României şi Poloniei

Franţa este disponibilă pentru misiuni de supraveghere aeriană cu avioane AWACS deasupra României şi Poloniei, a declarat, vineri, la Tallin, ministrul francez al apărării, Jean-Yves Le Drian, potrivit AFP.

Criza ucraineană şi anexarea Crimeii de către Rusia constituie o ameninţare pentru pacea şi securitatea din Europa, a afirmat ministrul francez al apărării, aflat într-un turneu în statele baltice pentru a le asigura de solidaritatea Franţei şi între ţările membre ale NATO.

Parisul a propus statelor baltice trimiterea, dacă NATO o va cere, a patru avioane de luptă cu scopul de a întări, la începutul lunii mai, misiunea Alianţei de supraveghere a spaţiului aerian al acestor ţări, misiune care se desfăşoară din 2004.

"Franţa este disponibilă pentru întărirea misiunilor sale de poliţie a cerului, dacă va fi luată o decizie de instanţele Alianţei Nord-Atlantice", a declarat ministrul francez al apărării.

Întrebat la sfârşitul Consiliului European de la Bruxelles dacă această disponibilitate nu este cumva semnul unei escaladări militare, preşedintele francez, François Hollande, a răspuns că este vorba de "o dovadă de cooperare şi de solidaritate", arată aceleaşi surse. 

×