x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Frumoasele lui Gadafi

Frumoasele lui Gadafi

de Sînziana Stancu    |    17 Noi 2009   •   00:00
Frumoasele lui Gadafi
Sursa foto: Gleb Garanich/REUTERS

Cunoscut pentru excentricitatea lui, de data aceasta liderul libian, Moammar Gadafi, s-a întrecut pe sine în Italia, unde a cerut să i se aducă la ambasadă "sute de fete frumoase din toată ţara", pentru a face "schimb de păreri".



Liderul libian participă la un summit având ca temă foametea în lume, organizat de ONU în Italia. El a venit cu o armată întreagă de femei-bodyguard, cum îi este obiceiul. Dar se pare că asta nu-i este de ajuns, pentru că Gadafi le ceruse cu o săptămână înainte autorităţilor italiene  să îi găsească "sute de fete frumoase din toată Italia". Pe lista cu exigenţele estetice ale tinerelor care urmau să îl aştepte la Ambasada Libiei figurau: "Drăguţe, isteţe, vârsta între 18 şi 35 de ani, cel puţin 1,70 metri înălţime şi bine îmbrăcate, dar fără fuste scurte sau decolteu adânc". "Reclama" lansată de autorităţile italiene înainte de sosirea liderului libian la Reuniunea Internaţională pentru Securitate Alimentară, la care participă 60 de şefi de stat şi de guvern, mai prevedea o recompensă pentru "finaliste", de 50 de euro, cu specificaţia "pentru deranj", precum şi un "cadou spiritual", Coranul, dezvăluie Der Spiegel.

ÎNCERCĂRI DE CONVERTIRE
În final, 200 de tinere l-au aşteptat pe Gadafi la ambasadă, duminică seară, pentru a-i face primirea şi a-i ţine de urât oaspetelui pe parcursul primei nopţi. După ce le-a mulţumit pentru că au dat curs invitaţiei lui, liderul libian le-a convocat la o lectură depre avantajele Islamului. "Voi credeţi că Iisus a fost răstignit pe Cruce, dar nu a fost aşa. Dumnezeu l-a luat la el, sus, în Ceruri. În locul lui a fost răstignit un alt bărbat, care îi semăna leit", a spus Gadafi, la un moment dat, spre stupoarea asistenţei. După ce şi-a încheiat lectura din Coran şi comentariile despre beneficiile Islamului, Gadafi le-a invitat pe fete să se convertească la această religie. Potrivit agenţiei italiene de ştiri Ansa, fetele au fost pe cât de dezamăgite de "prestaţia" preşedintelui libian, pe atât de jignite de comentariile şi propunerile acestuia. Una dintre participante, care s-a recomandat doar cu iniţialele "L.M.", a spus că "s-ar fi aşteptat la o petrecere, nu la o lectură". "Eu mă simt ofensată, pentru că mi-a atacat, indirect, religia mea (catolică - n.r)", s-a plâns şi prietena lui L.M.

Activităţile "sociale" ale liderului libian la diferitele reuniuni internaţionale la care participă i-au adus reputaţia de "excentric la maximum".

×
Subiecte în articol: externe