x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe FSB „a primit ordin să îl ucidă” pe Evgheni Prigojin, potrivit unui lider ucrainean

FSB „a primit ordin să îl ucidă” pe Evgheni Prigojin, potrivit unui lider ucrainean

de Redacția Jurnalul    |    02 Iul 2023   •   07:00
FSB „a primit ordin să îl ucidă” pe Evgheni Prigojin, potrivit unui lider ucrainean
Sursa foto: Hepta

Potrivit lui Kyrylo Boudanov, șeful serviciilor de informații militare ucrainene (GUR), soarta liderului revoltei din Rusia, Evgheni Prigojin, a fost pecetluită: serviciile rusești plănuiesc să-l lichideze pe șeful grupului Wagner, la o săptămână după marșul eșuat asupra Moscovei, potrivit TF1.

Șeful serviciilor de informații militare ucrainene (GUR), Kyrylo Boudanov, crede că soarta liderului revoltei a fost pecetluită: serviciile rusești plănuiesc să-l lichideze pe șeful grupului Wagner, la o săptămână după marșul eșuat asupra Moscovei.

„Știm că sarcina de a-l ucide pe Prigojin a fost încredințată FSB-ului”, a declarat el într-un interviu preluat de ministrul ucrainean al Apărării. „Vor reuși ei să reușească? Timpul va spune. În orice caz, toate potențialele tentative de asasinat nu vor fi rapide. Vor avea nevoie de ceva timp pentru a-și dezvolta abordările respective și pentru a ajunge la un stadiu în care să fie pregătiți pentru o operațiune la scară largă. Dar vreau să subliniez că aceasta este o mare întrebare deschisă. Vor fi capabili să facă acest lucru? Vor îndrăzni să execute acest ordin?”, se întreabă Boudanov.

Aceste zvonuri privind un posibil asasinat al liderului Wagner nu sunt primele care apar. Președintele belarus Alexander Lukașenko, care l-a primit pe Evgheni Prigojin după tentativa de rebeliune a acestuia, a dar asigurări marți că a discutat cu omologul său rus.

„I-am spus lui Putin: putem să-l împușcăm, nu este o problemă. Fie la prima încercare, fie la a doua. Dar eu am spus: nu o faceți”, a declarat Lukașenko în fața unor oficiali belaruși, potrivit unei înregistrări video difuzate de canalul Telegram apropiat președinției, Pool Pervogo.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: evgheni prigojin fsb Kyrylo Boudanov