x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe FT: Bursele cresc, petrolul trece de 30 de dolari barilul

FT: Bursele cresc, petrolul trece de 30 de dolari barilul

05 Mai 2020   •   22:30
FT: Bursele cresc, petrolul trece de 30 de dolari barilul

O evoluție favorabilă a acțiunilor companiilor din energie a făcut Wall Street să crească, mișcarea fiind completată și de o creștere a barilului de petrol Brent peste pragul de 30 de dolari pentru prima dată de la mijlocul lunii aprilie, relatează FT.

Inddicele S&P 500 a urcat cu 1,5 la sută la deschiderea ședinței, sectorul energetic fiind cel mai performant. Nasdaq Composite a crescut cu o marjă similară, lăsând indicele tehnic la doar 1,5% de intrarea în teritoriul pozitiv pentru 2020.

Redeschiderea prudentă a economiilor a ajutat piețele. Țări precum Spania, Italia și India au redus din limitări în această săptămână, permițând redeschiderea unor afaceri. Austria a redeschis magazinele în timp ce Danemarca a trimis copiii la școală.

Speranțele au susținut o revenire a prețurilor petrolului. Brent a adăugat 10,7 la sută la 30,12 dolari barilul, revenind de la mai puțin de 16 dolari pe baril luna trecută. West Texas Intermediate a crescut cu 16,7 la sută, la 23,66 dolari pe baril, a cincea zi consecutivă de câștiguri pentru referința americană.

Creșterea optimismului s-a resimțit și pe piețele europene și asiatice.

Stoxx Europe 600 a crescut cu 1,7 la sută după-amiază, în timp ce FTSE 100 de la Londra și Dax de la Frankfurt au obținut 1,7 la sută, respectiv 1,8 la sută.

Moneda unică a scăzut cu 0,7 la sută față de dolar, până la 1.0832 dolari - cel mai scăzut nivel într-o săptămână - înainte de a recupera ușor după-amiaza.

De asemenea, investitorii au ieșit din obligațiunile italiene, îngrijorați de potențialele constrângeri ale capacității BCE de a-și extinde achizițiile de datorii.

Acțiunile asiatice au obținut câștiguri modeste peste noapte, piețele din Japonia, China și Coreea de Sud fiind închise pentru sărbători publice. Indicele Hang Seng din Hong Kong a închis cu 1,1% în plus, în timp ce S&P / ASX 200 din Australia a crescut cu 1,6%.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: barilul crește