x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Garda de Coastă a Greciei: Nava moldovenească nu se află în dificultate şi se deplasează în prezent către Italia

Garda de Coastă a Greciei: Nava moldovenească nu se află în dificultate şi se deplasează în prezent către Italia

30 Dec 2014   •   22:14
Garda de Coastă a Greciei: Nava moldovenească nu se află în dificultate şi se deplasează în prezent către Italia

Nava cargo sub pavilion moldovenesc, ce transportă imigranţi ilegali şi despre care s-a anunţat în cursul zilei de marţi că a transmis un semnal de pericol în apropierea insulei greceşti Corfu, nu se află în dificultate şi se deplasează în prezent către Italia, a anunţat Garda de Coastă a Greciei după efectuarea verificărilor la bordul navei, transmit agenţiile AFP şi EFE.

Autorităţile greceşti au fost alertate de cele italiene, care au primit un apel la numărul european de urgenţă 112, şi au trimis către nava moldovenească 'Blue Sky M' două ambarcaţiuni ale Gărzii de Coastă şi un elicopter.

Potrivit site-ului tradewindsnews.com, echipajul uneia dintre ambarcaţiunile trimise a reuşit să-l contacteze pe căpitanul cargobotului moldovenesc, care a dat asigurări că nu se confruntă probleme. 'De fapt, oamenii aflaţi la bord au apelat la serviciile de urgenţă pentru a cere apă, mâncare şi pături', a declarat un responsabil grec, citat de acest site.

De asemenea, nu s-a confirmat nici informaţia că pe vas s-ar afla persoane înarmate. Conform BBC, nava la bordul căreia se află sute de imigranţi ilegali - numărul acestora variind, în funcţie de sursă, de la 400 la 700 - ar fi avut ca destinaţie iniţială portul croat Rijeka, dar, potrivit site-ului de monitorizare a traficului maritim MarinTraffic, ea şi-a schimbat brusc cursul către Italia. Şi autorităţile greceşti au confirmat că vasul se află în prezent în apele teritoriale italiene.

×