x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gaza: O rachetă loveşte sudul Israelului înainte de expirarea armistiţiului

Gaza: O rachetă loveşte sudul Israelului înainte de expirarea armistiţiului

de Agerpres    |    13 Aug 2014   •   23:08
Gaza: O rachetă loveşte sudul Israelului înainte de expirarea armistiţiului

O rachetă lansată din Fâşia Gaza a lovit miercuri sudul Israelului, fără să provoace victime sau pagube materiale, a făcut cunoscut purtătoarea de cuvânt a poliţiei israeliene, cu două ore înainte de expirarea unui armistiţiu de 72 de ore, scrie AFP.

Acest tir este primul incident semnalat de la intrarea în vigoare luni a armistiţiului, care permite desfăşurarea la Cairo a unor intense negocieri indirecte între Israel şi palestinieni, sub medierea Egiptului. Cu două ore înainte de eventuala reluare a ostilităţilor, discuţiile nu ajunseseră la niciun rezultat.

De la declanşarea ofensivei israeliene asupra Fâşiei Gaza, pe 8 iulie, aproape 2.000 de palestinieni au fost ucişi, iar armata israeliană a înregistrat pste 4.000 de rachete lansate din enclava palestiniană. De partea israeliană, 64 de soldaţi şi trei civili şi-au pierdut viaţa.

Statul evreu a dat asigurări că a lansat această operaţiune, aeriană şi terestră, pentru a pune capăt tirului cu rachete.

În cursul serii, în timp ce la Cairo era necunoscută poziţia palestiniană cu privire la prelungirea armistiţiului, purtătorul de cuvânt al Hamas în Fâşia Gaza, Sami Abu Zuhri, a afirmat într-un comunicat că aripa armată a mişcării islamiste palestiniene continuă să fabrice rachete, un mesaj care să indice "prietenilor, dar şi duşmanilor că obiectul ocupantului (israelian) în acest război a eşuat". 

×
Subiecte în articol: fasia gaza Israel hamas