x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gazprom a redus producţia zilnică de gaze naturale la cel mai scăzut nivel din 2008

Gazprom a redus producţia zilnică de gaze naturale la cel mai scăzut nivel din 2008

02 Aug 2022   •   18:30
Gazprom a redus producţia zilnică de gaze naturale la cel mai scăzut nivel din 2008

Gazprom a redus producţia zilnică de gaze naturale la cel mai scăzut nivel din anul 2008, scrie Bloomberg.

Rusia a încetinit fluxurile de gaze către Europa, invocând provocările tehnice generate de sancţiunile occidentale.

Producţia Gazprom în iulie 2022 a fost de 774 de milioane de metri cubi pe zi, cu 14% mai mică față de luna ​​precedentă. Producţia companiei din acest an până în prezent este cu 12% mai mică comparativ cu ​​aceeaşi perioadă din 2021.

Exporturile Gazprom din iulie către ţările din afara fostei Uniuni Sovietice au scăzut cu circa 25%, în timp ce aprovizionarea zilnică către China a crescut constant.

Europa depinde de Rusia pentru 40% din necesarul de gaze naturale, cum ar fi gătitul în locuințe şi aprinderea centralelor electrice. Deoarece Rusia este un furnizor important de gaze naturale pentru Europa, criza gazelor naturale a făcut ca preţurile să crească în acest an.i. 

După invazia în Ucraina, veniturile Rusiei din exporturile de petrol şi gaze către Europa s-au dublat faţă de media din ultimii ani, potrivit Agenţiei Internaţionale pentru Energie.

În timp ce iarna viitoare va fi o provocare pentru Europa, economia rusă va fi lovită pe termen lung de dinamica în schimbarea lanţurilor de aprovizionare cu gaze naturale, arată o analiză a Universităţii Yale deoarece „importanţa exporturilor de mărfuri către Rusia depăşeşte cu mult importanţa exporturilor ruseşti de mărfuri către restul lumii”.

UE a decis oprirea importurilor de petrol din Rusia până la sfârşitul acestui an şi vrea să reducă importurile de cărbune începând cu jumătatea lunii august. Ţările europene, printre care Germania şi Italia, încearcă să ia măsuri pentru a renunţa la gazul rusesc.

Administrația de la Moscova direcționează acum exporturile de energie către alte pieţe, cum ar fi Asia.

×
Subiecte în articol: gazprom gaze