x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gazprom își reduce livrările de gaze către Engie începând cu 30 august

Gazprom își reduce livrările de gaze către Engie începând cu 30 august

30 Aug 2022   •   10:40
Gazprom își reduce livrările de gaze către Engie începând cu 30 august

Compania rusă Gazprom a informat Engie că își reduce livrările de gaze, începând de marți, din cauza unui dezacord între părți privind aplicarea unor contracte, ceea ce sporește îngrijorările legate de aprovizionarea cu energie, a anunțat compania franceză de utilități, conform Reuters.

"După cum s-a anunțat anterior, Engie și-a asigurat deja volumele necesare pentru a-și respecta angajamentele față de clienții săi și propriile cerințe și a pus în aplicare mai multe măsuri pentru a reduce semnificativ orice impact financiar și fizic direct care ar putea rezulta dintr-o întrerupere a livrărilor de gaze de către Gazprom", se arată în comunicat.

Livrările pentru Engie de la Gazprom au scăzut substanțial de la începutul războiului din Ucraina, livrările lunare recente fiind de 1,5 TWh, ceea ce se compară cu livrările anuale totale ale Engie în Europa, care depășesc 400 TWh.

Premierul francez Elisabeth Borne a îndemnat luni companiile să elaboreze planuri de economisire a energiei până luna viitoare, avertizând că acestea vor fi primele afectate dacă vreodată Franța nu va avea altă soluție decât să raționalizeze aprovizionarea cu gaze și electricitate.

Franța este mai puțin dependentă decât unii vecini de importurile de gaze din Rusia, care reprezintă aproximativ 17% din consumul său de gaze. Cu toate acestea, există totuși îngrijorări cu privire la aprovizionarea din Rusia.

Engie a confirmat luni că se află în discuții cu Sonatrach din Algeria pentru a crește importurile din țara nord-africană, un important exportator de petrol și gaze.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: engie