x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Geamul unui elicopter a căzut pe terenul unei şcoli

Geamul unui elicopter a căzut pe terenul unei şcoli

13 Dec 2017   •   12:56
Geamul unui elicopter a căzut pe terenul unei şcoli

Geamul unui elicopter al Statelor Unite ale Americii a căzut peste o şcoală din Okinawa, Japonia, fapt care a reînnoit tensiunile cu populaţia locală, scrie BBC.

Geamul a căzut pe spaţiul şcolii, rănind uşor un băiat, transmite angenţia de ştiri Kyodo.

Insula Okinawa, situată în sud, găzduieşte cea mai mare prezenţă militară americană din toată Japonia.

În ultimii ani, au avut loc mai multe accidente şi crime , fapt care a condus la formarea unei opoziţii împotriva bazei Statelor Unite ale Americii.

Secretarul General al Cabinetului Japonez, Yoshihide Suga, a spus că “acest tip de accidente creează anxietate nu doar printre cei care au legătură cu şcoala, ci printre toţi oamenii din Okinawa, şi nu ar fi trebuit să se întâmple”, relatează Reuters.

Armata SUA a confirmat într-un comunicat că geamul unui elicopter a căzut pe un teren de sport al unei şcoli elementare. “Tratăm acest raport foarte serios şi anchetăm cauza incidentului, împreună cu autorităţile locale”, se arată în comunicat. “Este un incident regretabil şi ne cerem scuze pentru anxietatea cauzată comunităţii”.

Prezenţa SUA în Okinawa este o parte importantă a alianţei de siguranţă postrăzboi dintre cele două ţări. Baza Futenma este localizată într-o zonă rezidenţială, cu şcoli, magazine şi spitale. Rezidenţii sunt îngrijoraţi de multă vreme în privinţa posibilelor accidente.

În octombrie, un alt elicopter al Statelor Unite ale Americii s-a prăbuşit şi a luat foc în Okinawa. În noiembrie, un militar al SUA a cauzat un accident mortal pe insulă. Când accidentul a fost legat de faptul că bărbatul consumase băuturi alcoolice, armata SUA a interzis tuturor soldaţilor staţionaţi în Japonia să mai consume băuturi alcoolice.

În 2016, un fost angajat al marinei a ucis o femeie la una dintre baze, fapt care a condus tot la o interzicere temporară a băuturilor alcoolice.

Guvernul SUA doreşte să mute baza Futenma, cea mai mare bază a marinei din Okinawa, într-o zonă mai retrasă a insulei, însă guvernatorul din Okinawa, Takeshi Onaga, conduce o campanie prin care îşi propune să scoată baza militară a SUA în afara insulei.

×
Subiecte în articol: geam elicopter okinawa sua baza militara