x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Generalul rus care a retras trupele din Lyman, numit șef al Statului Major al trupelor terestre

Generalul rus care a retras trupele din Lyman, numit șef al Statului Major al trupelor terestre

de Redacția Jurnalul    |    10 Ian 2023   •   22:47
Generalul rus care a retras trupele din Lyman, numit șef al Statului Major al trupelor terestre
Sursa foto: Hepta

Generalul-colonel rus Aleksandr Lapin, care a fost șeful Districtului Militar Central, a fost numit șef al Statului Major General al Forțelor Terestre ale armatei ruse, a relatat marți agenția de presă de stat rusă TASS, făcând referire la surse anonime apropiate departamentului militar.

Numirea lui Lapin a avut loc la sfârșitul anului 2022, a declarat o altă sursă pentru TASS, citată de CNN.

CNN nu a reușit să verifice acest raport. Nu au existat anunțuri oficiale de stat cu privire la această numire, iar purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a refuzat, de asemenea, să confirme informația.

Analistul militar Ian Matveev a caracterizat promovarea lui Lapin ca fiind „mai degrabă o poziție birocratică, și nu una militară”.

Lapin, în ciuda faptului că a primit medalia de Erou al Rusiei, a fost puternic criticat de șeful Republicii Cecene și aliat de încredere al lui Putin, Ramzan Kadîrov, și de Evgheni Prigojin, al cărui grup Wagner de mercenari este implicat în luptele din estul Ucrainei.

Aleksander Lapin a fost catalogat drept „lipsit de talent” de către ambii, după retragerea forțelor rusești din orașul strategic estic Lyman, din regiunea Donețk.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Aleksandr Lapin șef al Statului Major