x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania şi-a redus prezenţa diplomatică în Coreea de Nord

Germania şi-a redus prezenţa diplomatică în Coreea de Nord

30 Noi 2017   •   19:41
Germania şi-a redus prezenţa diplomatică în Coreea de Nord

Germania şi-a redus prezenţa diplomatică în Coreea de Nord şi va continua să o facă pentru a întări "presiunea" împotriva programului nuclear nord-coreean, a anunţat, la Washington, seful diplomatiei de la Berlin, Sigmar Gabriel,

 

"Ne-am diminuat deja numărul de angajaţi de la ambasada din Coreea de Nord şi îl vom reduce din nou", a declarat Gabriel după o întâlnire cu omologul său american Rex Tillerson, relateaza agerpres.

Berlinul şi-a rechemat doi diplomaţi şi se pregăteşte să recheme un al treilea, dar ar putea merge şi mai departe, în coordonare cu alte ţări europene, a menţionat el.

SUA fac presiuni asupra tuturor ţărilor să taie legăturile cu regimul condus de Kim Jong-un. Sigmar Gabriel a dat asigurări joi că Rex Tillerson nu le-a cerut germanilor să-şi recheme ambasadorul de la Phenian.

Acesta, Thomas Schaefer, este unul dintre diplomaţii occidentali cu cea mai mare experienţă din Coreea de Nord. În septembrie, cancelarul german Angela Merkel şi-a exprimat dezacordul "clar" faţă de "ameninţările" preşedintelui american Donald Trump, care a evocat în repetate rânduri opţiunea militară împotriva Coreei de Nord.

×
Subiecte în articol: germania coreea de nord