x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania și Bulgaria au raportat cazuri de gripă aviară

Germania și Bulgaria au raportat cazuri de gripă aviară

24 Oct 2017   •   11:00
Germania și Bulgaria au raportat cazuri de gripă aviară

Germania a descoperit o raţă sălbatică infectată cu virusul H5N8 în landul Saxonia Inferioară, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animalelor (OIE), care citează informaţii de la Ministerul Agriculturii din Berlin, transmite Reuters. 

În august fusese raportat un caz de gripă aviară la lebede sălbatice în Germania, unul din multele state europene unde s-au descoperit astfel de cazuri anul trecut. 

În perioada noiembrie 2016 - martie 2017, Germania a sacrificat în fermele avicole peste 700.000 de păsări, pentru a combate epidemia. 

Tot luni, Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animalelor a informat că s-au descoperit cazuri de gripă aviară în Bulgaria, în nord-est (Dobric) şi în sud (Uzundzhovo). Aproape 500 de păsări au murit din cauza gripei aviare şi peste 10.000 au fost sacrificate. 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animalelor (OIE) a solicitat recent celor 180 de state membre, printre care se numără şi România, să sporească măsurile de biosecuritate la ferme, pieţe şi în comerţul cu păsări, pentru a limita răspândirea gripei aviare.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: germania bulgaria gripa aviara