x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Operațiune INEDITĂ în Elveția. Sute de litri de gin au fost furați de pe fundul unui lac din Elveția

Operațiune INEDITĂ în Elveția. Sute de litri de gin au fost furați de pe fundul unui lac din Elveția

de Redacția Jurnalul    |    20 Dec 2022   •   11:30
Operațiune INEDITĂ în Elveția. Sute de litri de gin au fost furați de pe fundul unui lac din Elveția
Sursa foto: Facebook

De pe fundul unui lac din Elveția au fost furați nu mai puțin de 230 de litri de gin. Hoții au furat băutura cu tot cu sfera metalică în care se afla, deși greutatea acesteia era de 800 de kilograme.

Ginul se afla la o adâncime de 23 de metri, la o distanță de circa 300 de metri de malul lacului Bodensee. 

"230 de litri de gin pus la maturat de 100 de zile pe fundul unui lac în Elveția au fost furați cu tot cu sfera metalică de 800 kg în care erau

Miercurea trecută, o sferă de 800 de kilograme, plină cu 230 de litri de gin, a dispărut fără urmă de pe fundul lacului Bodensee. Un scafandru caută de atunci sfera de oțel inoxidabil, fără succes.

Ginul a fost depozitat la o adâncime de 23 de metri, acoperit cu o prelată neagră. Acum sfera grea cu gin a dispărut și a rămas doar amprenta ei, pe fundul lacului.

Sfera a fost scufundată în dreptul localității Romanshorn, în cantonul Thurgau, din Elveția și aparține Fishgroup GmbH, scrie site-ul postului de radio Donau3fm.

La începutul lunii august, sfera cu gin a fost scufundată împreună cu baza de beton în care era prinsă la aproximativ 300 de metri distanță de malul elvețian al lacului aflat între Germania, Austria și Elveția. Când scafandrii au vrut să o recupereze, au descoperit că sfera cu gin a dispărut.

Fishgroup GmbH a depus o plângere, iar poliția cantonală din Thurgau investighează furtul. Este un mister modul în care sfera de 800 de kilograme a fost scoasă din apă, adusă la mal și transportată", relatează Europa Press RO pe Facebook.

Producătorul spune că este o ediție specială de gin care se lasă la maturat timp de 100 de zile. O sticlă costă circa 100 de franci elvețieni. 

"Întrebarea este acum cine a făcut-o. „Este de necrezut pentru noi că se întâmplă așa ceva și că există oameni atât de îndrăzneți care fac așa ceva”, scrie compania pe site-ul său.

Compania explică de ce bila de 800 de kilograme a fost depozitată în lacul Bodensee: în fiecare an, produce un gin ediție specială. Acesta este apoi depozitat în lac timp de 100 de zile. Acest lucru ar trebui să-i dea o aromă deosebită. Valoarea de vânzare a unei astfel de sticle din edița specială ar trebui să fie de 99 de franci, în total sunt puțin mai mult de 400 de sticle anual, adică 40.000 de franci, aproape 40.500 de euro. 395 de sticle au fost vândute în avans", se precizează pe rețeaua de socializare.

×
Subiecte în articol: gin lac elvetia furt dodensee