x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ginerele regilor spanioli nu-şi mai poate plăti ipoteca

Ginerele regilor spanioli nu-şi mai poate plăti ipoteca

01 Mar 2013   •   14:44
Ginerele regilor spanioli nu-şi mai poate plăti ipoteca
Ginerele regilor Spaniei, Iñaki Urdangarín y Liebaert, căsătorit cu infanta Cristina, nu a putut plăti de şase luni ipoteca palatului din Barcelona - peste 50.000 de euro - după cum a confirmat pentru presa spaniolă avocatul acestuia, Mario Pascual Vives. El Pais şi ABC consemnează vineri că acesta din urmă a mai spus că Urdangarín îşi caută în permanenţă de lucru.
 
"Cum nu are de lucru, este complicat" să facă faţă ratelor lunare ale ipotecii, a precizat Pascual Vives, fără să confirme dacă ducele de Palma nu mai are decât 80.000 de euro în cont, aşa cum se vehiculează. "Avem încredere că va reuşi să plătească", a mai spus avocatul lui Urdangarín, adăugând că nu se va ajunge la evacuare din cauza neplăţii ipotecii.

Casa din cartierul Pedralbes din Barcelona a fost cumpărat de Urdangarin şi soţia lui, infanta Cristina, în 2004, după cum precizează cotidienele citate. Cuplul a plătit 5,8 milioane de euro pentru palatul de peste 600 de metri pătraţi, distribuţi pe trei etaje şi clădit pe o suprafaţă de peste 2.000 de metri pătraţi, într-o zonă privilegiată şi izolată a oraşului.

În luna ianuarie, când judecătorul care cercetează cazul Noos, în care ducele de Palma este inculpat pentru deturnare de fonduri, a decis punerea sub embargou a proprietăţilor acestuia întrucât nu a putut plăti cauţiunea de 8,1 milioane de euro, Urdangarin a inclus jumătatea pe care o deţine din acest palat, pe lista proprietăţilor sale, alături de jumătate din acţiunile pe care le are la o fundaţie creată alături de soţia lui.

×
Subiecte în articol: Iñaki Urdangarín y Liebaert