x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul Italiei susține că statele UE nu vor fi direct implicate în împrumutul G7 pentru Ucraina

Premierul Italiei susține că statele UE nu vor fi direct implicate în împrumutul G7 pentru Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    16 Iun 2024   •   09:40
Premierul Italiei susține că statele UE nu vor fi direct implicate în împrumutul G7 pentru Ucraina
Sursa foto: Hepta

Premierul Italiei, Giorgia Meloni, susține că statele UE nu vor fi direct implicate în împrumutul G7 pentru Ucraina. Este vorba despre împrumutul în valoare de 50 de miliarde de dolari promis de țările G7. Banii vor fi obținuți cu ajutorul actvelor înghețate ale Rusiei.

Statele membre ale Uniunii Europene nu vor fi implicate direct în împrumutul de 50 de miliarde de dolari pe care Grupul celor Șapte Națiuni intenționează să-l strângă pentru Ucraina cu ajutorul veniturilor din activele înghețate ale Rusiei, a declarat, sâmbătă, premierul italian Giorgia Meloni, potrivit Reuters.

Grupul celor șapte a convenit în timpul summitului desfășurat zilele acestea în sudul Italiei să acorde împrumuturi care vor fi susținute de dobânzi acumulate din fondurile blocate ale Rusiei.

„Împrumutul de aproximativ 50 de miliarde a fost deja anunțat (și va fi) acordat de Statele Unite, precum și de Canada, Regatul Unit și, probabil, Japonia, în limitele constrângerilor constituționale. În prezent, națiunile europene nu sunt implicate în acest împrumut, având în vedere și faptul că activele sunt toate mobilizate în Europa”, a declarat Meloni într-o conferință de presă.

Grupul celor șapte include Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Giorgia Meloni ucraina