x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gordon Brown, somat să demisioneze

Gordon Brown, somat să demisioneze

04 Iun 2009   •   00:00
Gordon Brown, somat să demisioneze

Primul ministru britanic, Gordon Brown, a primit un mesaj electronic, descoperit în noaptea de miercuri spre joi, din partea mai multor parlamentari britanici, în care aceştia îi cer să demisioneze din funcţia de lider al Partidului Laburist şi din cea de premier.

Parlamentarii recunosc în acest e-mail "enorma contribuţie adusă acestei ţări şi Partidului Laburist" de către Gordon Brown, dar îşi exprimă părerea că "în situaţia politică actuală", Brown poate "servi cel mai bine Partidul Laburist şi ţara prin demisia din funcţiile de lider al partidului şi de prim-ministru" şi astfel "permiţând partidului să aleagă un nou lider" care să îi "conducă la alegerile generale următoare".

Nici o persoană nu a revendicat trimiterea acestui e-mail şi nu se ştie cu precizie câţi parlamentari îl susţin, informează Sky News, citată de Mediafax. Potrivit informaţiilor apărute în presă, peste 70 de parlamentari ar fi dispuşi să semneze acest mesaj. Potrivit regulilor de partid, este nevoie de 71 dintre cei 351 de parlamentari pentru a introduce o moţiune de cenzură.

Acest e-mail de ameninţare intervine la o zi după demisia-surpriză a lui Hazel Blears din funcţia de ministru pentru Comunităţi. De asemenea, ministrul de Interne, Jacqui Smith, şi alţi doi secretari de stat ar urma să părăsească Guvernul, într-o remaniere iminentă.

×
Subiecte în articol: externe