x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Guvernul ungar, la un pas de colaps

Guvernul ungar, la un pas de colaps

20 Aug 2004   •   00:00

Ungaria se afla in plina criza guvernamentala. Premierul Peter Medgyessy are de gand sa remanieze Executivul si si-a amenintat partenerii de guvernare ca isi da demisia daca se opun reformei.

IRINA CRISTEA

Coalitia guvernamentala din Ungaria e in pragul colapsului. Pentru ca partenerii de coalitie se opun unei remanieri a Executivului, premierul socialist Peter Medgyessy a anuntat ieri ca isi va da demisia daca reforma nu-i este acceptata. Scandalul a izbucnit dupa ce Medgyessy l-a demis, luni seara, pe ministrul liberal al Economiei, Istvan Csillag. Liberalii au reactionat dur, spunand ca nu vor accepta eliminarea lui Csillag si ca "exista o criza de incredere in persoana premierului".

ORI-ORI. Medgyessy, care anuntase ca are de gand sa faca si alte schimbari in echipa de guvernare, le-a dat liberalilor o replica transanta. El a declarat ieri ca, daca situatia din guvern nu se detensioneaza, isi va inainta demisia in ziua de 27 august, la prima ora.

Medgyessy a renuntat la ministrul Economiei pentru ca nu-l considera indeajuns de eficient in atragerea investitiilor straine si in privinta reformarii retelei de transport.

ALEGERI ANTICIPATE IN POLONIA

Climatul politic e departe de a fi stabil si in Polonia. Presedintele Aleksander Kwasniewski a anuntat ca la inceputul anului viitor ar putea avea loc alegeri legislative anticipate, cu cateva luni inainte de termenul prevazut anterior. Motivul este votul de incredere pe care guvernul condus de Marek Belka il are de trecut in Parlament. "Daca guvernul lui Marek Belka nu va primi un vot de incredere in octombrie, alegerile legislative s-ar putea desfasura la inceputul anului viitor", a declarat presedintele polonez.
×
Subiecte în articol: externe