x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Haider, guvernator din nou

Haider, guvernator din nou

09 Mar 2004   •   00:00

"Copilul teribil" al extremei drepte austriece, Jorg Haider, a reusit sa isi pastreze functia de guvernator al provinciei Carinthia, dupa un scrutin care a dat peste cap toate sondajele de opinie.

Rezultatul l-a luat prin surprindere si pe Haider, care nu se astepta ca 42,2% din electoratul provinciei din Alpi sa voteze pentru gruparea sa, Partidul Libertatii.

MARILE SPERANTE. Desi sondajele de opinie prevazusera o victorie detasata a social-democratilor, acestia nu au strans decat 38,4% din voturi. "Nimeni nu credea ca voi fi iar numarul unu", a exclamat cu satisfactie Haider. "De fapt, nici chiar eu nu ma asteptam un astfel de rezultat", a adaugat invingatorul.

PROBLEME. Cu toate acestea, ambitiosul Haider ar putea avea probleme serioase la nivel national, avand in vedere ca sprijinul popular pentru partidul sau a scazut dramatic dupa intrarea in coalitia de guvernare, in urma cu patru ani.

Estimari sumbre in presa

Presa din Austria incearca sa estimeze efectul pe care il va produce victoria lui Haider asupra coalitiei de guvernare. Publicatia "Der Standard" sustine ca Haider se va implica masiv in politicile guvernului, iar cancelarul Wolfgang Schussel va trebui sa isi puna "centura de siguranta" pentru ca incepe sa "sufle un vant puternic din Carinthia
( ANA ILIE )

×
Subiecte în articol: externe haider