x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hamas și Houthi deplâng moartea președintelui iranian

Hamas și Houthi deplâng moartea președintelui iranian

de Redacția Jurnalul    |    20 Mai 2024   •   10:45
Hamas și Houthi deplâng moartea președintelui iranian
Sursa foto: Hepta

Hamas și Houthi deplâng moartea președintelui iranian Ebrahim Raisi. Reprezentanții celor două organizații susținute de Iran au trimis mesaje de condoleanțe. Raisi a murit în urma unui accident de elicopter.

Grupările susținute de Iran din Gaza și Yemen au transmis mesaje de condoleanțe după ce au fost confirmate decesele președintelui iranian Ebrahim Raisi și ministrului de Externe, Hossein Amir Abdollahian.

Hamas a transmis „cele mai profunde condoleanțe și un apel la solidaritate” liderului suprem al Iranului Ali Khamenei, guvernului iranian și poporului iranian pentru „această pierdere imensă”. Hamas i-a lăudat pe liderii iranieni decedați pentru sprijinirea cauzei palestiniene și a rezistenței împotriva Israelului și și-a exprimat încrederea că „instituțiile adânc înrădăcinate” ale Iranului îi vor permite să depășească „urmările acestei mari pierderi”.

Și Mohammed Ali al Houthi, șeful comitetului Houthi, a transmis „cele mai profunde condoleanțe poporului iranian, conducerii iraniene și familiilor președintelui Raisi și delegației însoțitoare pentru martiriul lor”,

Iranul a finanțat și instruit mai multe grupări din Orientul Mijlociu, inclusiv Hamas din Gaza, Houthi din Yemen și Hezbollah din Liban.

Președintele Ebrahim Raisi, ministrul de externe Hossein Amir-Abdollahian și alte persoane au murit. Decesele provocate de prăbușirea unui elicopter sunt confirmate, a anunțat luni presa de stat din Iran.

Elicopter care îl transporta pe preşedintele iranian a fost implicat duminică într-un incident în apropierea oraşului Verzegan, lângă graniţa cu Azerbaidjan. Echipele de salvare au detectat aparatul și au ajuns în zona prăbuşirii după mai bine de 12 ore. Terenul este accidentat și împădurit, iar zona este acoperită de ceață.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: iran hamas houthi