x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hamas poartă unica şi întreaga responsabilitate pentru victimele civile în Gaza, spune primul ministru israelian

Hamas poartă unica şi întreaga responsabilitate pentru victimele civile în Gaza, spune primul ministru israelian

13 Iul 2014   •   20:45
Hamas poartă unica şi întreaga responsabilitate pentru victimele civile în Gaza, spune primul ministru israelian

Primul ministru israelian Benjamin Netanyahu a afirmat că Hamas poartă unica şi întreaga responsabilitate pentru victimele civile în Gaza, evocând dreptul Israelului de a se apăra de tirurile cu rachete ale mişcării islamiste palestiniene, informează AFP. În pofida apelurilor internaţionale la o încetare a focului, premierul Netanyahu a declarat la postul de televiziune american CBS că Israelul nu va renunţa la bombardamentele sale atâta vreme cât nu va asigura 'o securitate durabilă' poporului său.

"Noi utilizăm toate mijloacele necesare pentru a ne apăra poporul, cum fac SUA şi orice alt guvern într-o astfel de situaţie", a subliniat el, ca răspuns la întrebarea despre o eventuală ofensivă terestră israeliană în Fâşia Gaza.

Citește și 13 Apocalipse pe care le-am ratat și încă una, care va veni

Netanyahu a asigurat că Hamas este singurul blamabil pentru toate victimele civile din Gaza, pentru că el plasează rachete şi posturi de comandă ' în case, spitale, în apropiere de creşe şi moschei'. 'Deci, bineînţeles, ei sunt responsabili de toate decesele civililor survenite accidental', a declarat premierul israelian. 'Suntem dezolaţi pentru toate aceste morţi accidentale ale civililor, dar Hamas este cel care poartă întreaga lor responsabilitate', a insistat el.

×