x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hărţile Palatului Elysée, Ministerului de Interne şi Poliţiei din Paris au fost furate

Hărţile Palatului Elysée, Ministerului de Interne şi Poliţiei din Paris au fost furate

de Mediafax    |    23 Aug 2012   •   13:12
Hărţile Palatului Elysée, Ministerului de Interne şi Poliţiei din Paris au fost furate

Hartile Palatului Elysée, Ministerului de Interne si Politiei din Paris nu mai prezinta, incepand de duminica, niciun secret pentru hoti, care le-au furat din automobilul unui angajat al companiei insarcinate cu instalarea retelei de cabluri optice in aceste cladiri, informeaza Mediafax, care citeaza leparisien.fr.

Potrivit anchetei initiale, furtul s-a produs duminica, la Gara Lyon din arondismentul XX din Paris, atunci cand angajatul companiei de cablu, venit sa isi astepte o ruda la gara, a lasat planurile celor trei cladiri si mai multe obiecte personale in automobilul parcat in apropiere.

In timpul absentei sale, unul sau mai multi hoti i-au spart masina si au furat un stick USB ce continea, pe langa fisiere personale, si planurile cladirilor Palatului Elysée (sediul Presedintiei franceze), Ministerului de Interne din Piata Beauvais si Prefecturii de Politie din Paris.

Planurile sunt detaliate si prezinta amplasamentul fiecarei camere din cele trei cladiri.

Victima furtului avea acces la aceste fisiere, in principiu de inalta confidentialitate, datorita functiei importante pe care o detine in compania insarcinata cu instalarea cablurilor de fibra optica in mai multe cladiri oficiale din Franta, in cadrul unui program mai larg de echipare a acestor stabilimente pariziene cu sisteme de supraveghere video.

Fisierele de pe stick-ul USB nu erau codate, ceea ce inseamna ca ele pot fi citite cu usurinta de orice utilizator.

Nu se stie deocamdata daca furtul a fost programat si viza tocmai continutul stick-ului USB sau daca a fost vorba de un furt banal comis de hoti care sparg automobile si pleaca de la locul faptei cu obiecte luate la intamplare.

×
Subiecte în articol: hărţi plan furt palatul elysee