x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hollande la Moscova: Occidentul şi Rusia trebuie să evite să fie separate de "alte ziduri"

Hollande la Moscova: Occidentul şi Rusia trebuie să evite să fie separate de "alte ziduri"

de Agerpres    |    06 Dec 2014   •   16:55

Occidentul şi Rusia trebuie să evite să fie separate de noi ziduri, i-a spus sâmbătă, la Moscova, preşedintele francez Francois Hollande omologului său rus Vladimir Putin, la 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului, simbol al divizării Europei, relatează AFP.

"Cred că trebuie să evităm să existe noi ziduri care vin să ne despartă. Într-un anumit moment, trebuie să fim capabili să depăşim obstacolele şi să găsim soluţii", a spus Hollande, primul lider occidental care se deplasează la Moscova de la începutul crizei ucrainene.

Preşedintele rus a salutat "o veritabilă vizită de lucru, care va da rezultate şi va aduce progrese", estimând că discuţiile sale cu Hollande vor avea "rezultate pozitive".

Francois Hollande a afirmat că întrevedere sa cu Vladimir Putin, la care participă şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, şi consilierul diplomatic al lui Hollande, Jacques Audibert, ar urma să prelungească discuţia pe care cei doi lideri au avut-o cu prilejul ultimei lor întrevederi de la summitul G20, de la Brisbane.

"Există perioade în care trebuie să profităm de ocazii", a spus Hollande, care a fost întâmpinat de Putin pe aeroportul moscovit Vnukovo, după o vizită de 48 de ore în Kazahstan.

×