x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Americanii călătoresc sute de kilometri ca să jefuiască casele distruse de tornada din Oklahoma

Americanii călătoresc sute de kilometri ca să jefuiască casele distruse de tornada din Oklahoma

10 Iun 2013   •   16:13
Americanii călătoresc sute de kilometri ca să jefuiască casele distruse de tornada din Oklahoma
Sursa foto: EPA/LARRY W. SMITH

Zeci de americani, unii veniţi de la mii de kilometri distanţă, au călătorit până în oraşul Moore, din statul Oklahoma, pentru a jefui casele distruse de tornada care a făcut ravagii aici pe 20 mai, informează portalul local newsok.com.

Jefuitorii se orientează în special către cablurile de cupru şi obiectele metalice, care pot fi vândute la fier vechi, însă nu se dau în lături nici de la furtul aparaturii electrocasnice sau al obiectelor de valoare, cum ar fi un ceas Patek Philippe, în valoare de 50.000 de dolari.

Steven Corky Daniels, un bărbat venit tocmai din statul Virginia (aproximativ 1.700 de kilometri distanţă) a fost arestat duminică, după ce poliţiştii l-au surprins cărând cabluri de cupru către camioneta sa.

"Daniels a mărturisit că a venit din Virginia în Moore pentru a aduna cupru şi fier din zona dezastrului", se arată în procesul verbal al poliţistului care a făcut arestearea.

Tot duminică au mai fost arestaţi Steve Costello şi Justin Wagner, ultimul venind tocmai din New York (aproximativ 2.200 de kilometri distanţă). Şi aceşti doi bărbaţi au fost prinşi cu sârme de cupru în camionetele lor.

De altfel, numărul celor prinşi furând fier vechi sau alte bunuri este impresionant.

Maria Lopez, o femeie venită dintr-un oraş vecin, a fost prinsă la furat de produse electrocasnice alături de copiii ei. Poliţiştii au găsit o serie întreagă de electrocasnice în automobilul ei de tip SUV.

Edward Dean McDonald, de 45 de ani, cetăţean din Moore, a fost şi el prins în timp ce încărca un frigider într-o dubă. În casa acestuia au mai fost găsite şi o maşină de spălat şi un uscător de haine, tot furate.

Osbaldo de Jesus Sagastume-Rodas, de 59 de ani, a fost prins de poliţie în timp ce încărca în maşină fier vechi, cupru şi scule mecanice. Reţinerea de către poliţie l-a costat pe Osbaldo de Jesus Sagastume-Rodas deportarea, descoperindu-se că acesta se afla ilegal în SUA.

Cetăţenii din Moore, care au apucat să facă inventarul bunurilor după ce s-au întors în casele parţial distruse de tornadă, au raportat dispariţia a numeroase bunuri, unele de mare valoare.

Un localnic a raportat că i s-au furat un ceas Patek Philippe de 50.000 de dolari, un ceas Rolex de 13.000 de dolari, un stilou Mont Blanc de 2.000 de dolari şi o cutie de bijuterii cu obiecte în valoare de 5.000 de dolari. 

×