x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Huffington Post comentează războiul Ponta-Băsescu: "Trucurile murdare ameninţă să submineze reînnoirea politică în România

Huffington Post comentează războiul Ponta-Băsescu: "Trucurile murdare ameninţă să submineze reînnoirea politică în România

de Mediafax    |    27 Iun 2012   •   14:59
Huffington Post comentează războiul Ponta-Băsescu: "Trucurile murdare ameninţă să submineze reînnoirea politică în România

Succesul lui Victor Ponta ca premier pare sa fi deranjat "vechea garda si pe presedintele Traian Basescu", sustine Huffington Post intr-un comentariu intitulat "Trucurile murdare ameninta sa submineze reinnoirea politica in Romania" si publicat in editia electronica.

Numirea lui Victor Ponta in functia de premier al Romaniei, luna trecuta, a reprezentat pentru multi dintre romani, speranta intr-o schimbare a culturii politice. Ca presedinte al Uniunii Social Liberale (USL), el a promovat o politica de revigorare economica, sociala si democratica, ceea ce i-a adus o victorie clara la alegerile locale.

Totusi, succesul lui Ponta pare sa fi deranjat veche garda si pe presedintele Traian Basescu. Noul premier este tinta mai multor controvesre politice menite sa il impiedice in realizarea programului sau si sa ii submineze popularitatea, comenteaza publicatia.

La inceputul saptamanii, revista Nature a publicat un articol citand surse anonime, conform carora teza de doctorat a lui Victor Ponta ar fi un plagiat, dar nu se stie din ce motive aceste surse au ajuns tocmai la aceasta publicatie. Acuzatiile au fost negate vehement, nu numai de premier, ci si de Academia Romana, de fostii sai profesori si chiar de cei pe care i-ar fi plagiat, unul dintre acestia scriindu-i chiar prefata, atunci cand a fost publicata teza, in urma cu opt ani, explica Huffington Post.

Pe de alta parte in perioada in care si-a exercitat profesia de procuror, Victor Ponta a fost membru al comisiei insarcinate cu stabilirea procedurilor in cadrul Curtii Penale Internationale, iar de atunci a jucat un rol crucial in relatia romanilor cu aceasta institutie. Cu toate acestea, numerosi comentatori romani, sunt de parere ca acuzatiile de plagiat ar fi cel putin bizare si in cel mai rau caz motivate politic.

Confruntarea politica intre Ponta si Basescu s-a intensificat in conditiile in care cei doi isi disputa rolul de reprezentare a tarii la summitul UE care va incepe joi.

×