x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A murit pentru cinci minute de glorie pe internet

A murit pentru cinci minute de glorie pe internet

02 Aug 2014   •   16:28
A murit pentru cinci minute de glorie pe internet
Sursa foto: A murit pentru cinci minute de glorie pe internet

Un tânăr a murit şi alţii s-au ales cu răni mai mult sau mai puţin grave în ultimele zile după ce au decis să răspundă unor provocări periculoase lansate în mediile de socializare de pe internet, provocări precum să-şi dea foc, la propriu, sau să facă "duşuri" cu apă îngheţată, conform AFP.

Presa americană prezenta vineri cazul unui adolescent care a suferit arsuri de gradul doi după ce s-a stropit cu alcool şi şi-a dat singur foc pentru a răspunde unei astfel de provocări, "fire challenge", postată pe YouTube şi Facebook.

Tot în cursul acestei săptămâni, în Germania, presa anunţa moartea unui bărbat în vârstă de 34 de ani şi rănirea altor cinci în cadrul unei alte provocări privind îmbăierea în apă cu gheaţă. Victimele au încărcat cupa unui excavator cu 2.000 de litri de apă cu gheaţă pe care urmau să şi-o toarne pe cap în cadrul provocării. În timp ce cupa excavatorului era ridicată în aer, aceasta a cedat din cauza greutăţii apei şi a căzut peste cei 6 tineri care aşteptau baia cu gheaţă. Unul dintre ei a murit, iar ceilalţi cinci au fost răniţi.

Vezi și Femeile sexy ale Zodiacului

"Oamenii chiar devin din ce în ce mai proşti, sau mi se pare mie?", se întreba un internaut pe Twitter, cu privire la aceste cazuri." Trebuie să fi chiar prost să ajungi să-ţi dai foc pentru doar cinci minute de glorie pe internet", l-a completat un altul. De asemenea, alt internaut constata cu umor că este vorba de un nou proces de selecţie naturală în era internetului.

×