x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Idila preşedintelui francez, “o chestiune privată”, pentru 77% dintre concetăţenii lui Hollande

Idila preşedintelui francez, “o chestiune privată”, pentru 77% dintre concetăţenii lui Hollande

de Marina Constantinoiu    |    12 Ian 2014   •   15:59
Idila preşedintelui francez, “o chestiune privată”, pentru 77% dintre concetăţenii lui Hollande

Revista mondenă Closer a tulburat liniştea la Palatul Elysee, prezentând vineri o presupusă relaţie amoroasă între preşedintele Franţei, Francois Hollande (59 de ani), şi actriţa franceză Julie Gayet (41 de ani) într-un dosar de şapte pagini însoţite de fotografii.

Dezvăluirea, nedezminţită, pică în cel mai prost moment pentru şeful statului francez, deja foarte nepopular în sondajele de opinie.

Francezii sunt pasionaţi de subiectul “Hollande-Gayet&Co”, dar puţini îndrăznesc s-o recunoască. Potrivit unui sondaj Ifop pentru Journal de Dimanche, doar 23% dintre ei apreciază că este vorba despre “o chestiune publică, viaţa preşedintelui privindu-i pe toţi francezii”. Pentru trei sferturi dintre cei chestionaţi (77%), este vorba despre o afacere privată, care nu îl priveşte decât pe Hollande.

Oficial, preşedintele Hollande (59 de ani) trăieşte în cuplu cu ziarista Valerie Trierweiler, după ce s-a despărţit de partenera sa de lungă durată, fosta candidată socialistă la prezidenţiale, Segolene Royal, cu care are patru copii. El nu s-a căsătorit cu Valerie Trierweiler.

Julie Gayet (41 de ani), care a jucat în filme precum 'Quai d'Orsay', 'Nos plus belles vacances', '8 fois debout', 'Sélect Hôtel', a depus plângere la sfârşitul lunii martie 2013 la Parchetul din Paris pentru a fi identificaţi autorii zvonului difuzat pe internet că ar avea o legătură cu Francois Hollande.

În 2012, actriţa a participat la un clip de campanie al lui Francois Hollande, în care afirma despre candidatul la prezidenţiale că este un bărbat “formidabil” şi “care ştie într-adevăr să asculte”.
Valerie Trierweiler nu este nici căsătorită, nu are nicio altă formă de uniune cu Hollande, dar are totuşi un statut de Primă doamnă. Cu tot ceea ce implică asta: cinci colaboratori, un şofer, o maşină la dispoziţie. Nu sunt sume astronomice, doar circa 20.000 de euro pe lună, dar tot au apărut comentarii în rândul contribuabilului. Dar dacă Valerie nu mai este Primă doamnă, nimic nu mai poate justifica un astfel de tratament. Din septembrie 2012, este ambasadoare a Fundaţiei Danielle Mitterrand, France Liberte. Este şi foarte implicată în lupta contra maltratării copiilor, potrivit RTL.


×
Subiecte în articol: francois hollande presedinte francez