x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Iisus s-ar fi convertit la islam!"

"Iisus s-ar fi convertit la islam!"

de Carmen Plesa    |    01 Sep 2010   •   00:00
"Iisus s-ar fi convertit la islam!"
Sursa foto: /Reuters

Cinci miliarde de euro sau Europa va fi neagră!? acesta este "târgul" cu parfum de ameninţare pe care Muammar Gaddafi, aflat în vizită la Roma, l-a propus UE pentru ca emigraţia africană să fie oprită. "Libia cere Uniunii Europene să ofere cel puţin cinci miliarde de euro anual, pentru a-i opri pe imigranţii nedoriţi, altfel Europa ar putea deveni Africa, ar putea deveni neagră", a declarat Gaddafi, luni, la cina oficială pe care i-a pregătit-o premierul italian Silvio Berlusconi. Declaraţia de la cină n-a fost însă singura şocantă din vizita "show" pe care a făcut-o "Colonelul" la Roma.

Printre fetele aduse, luni, de o agenţie de recrutare pentru modele, în scopul de a participa la un seminar pe teme islamice susţinut de Gaddafi, s-a strecurat şi o jurnalistă. Aceasta a relatat pentru La Repubblica că liderul libian, încercând să le convingă pe tinere să se convertească la islam, le-a spus că şi Iisus, dacă ar fi trăit pe vremea lui Mahomed, "i-ar fi îmbrăţişat religia. Şi Fecioara Maria la fel!".

Jurnalista care a relatat pentru La Repubblica a reuşit să se strecoare printre cele 200 de fete selectate de Agenţia Hostessweb pentru a participa la seminarul ţinut luni de Gaddafi. Cu o zi înainte, la "lecţia" de islam fuseseră aduse nu mai puţin de 500 de tinere.
"Domnea haosul. De o parte, erau «norocoasele» care primiseră voucher şi pentru cea de a doua zi; de cealaltă parte erau "dezamăgitele" trimise acasă cu plata înjumătăţită: de la 80 la 40 de euro", a relatat jurnalista, căreia i s-a spus să nu cumva să vorbească cu presa, pentru că altfel nu va mai fi plătită şi va fi scoasă din baza de date a agenţiei.

"Când liderul o să vă întrebe dacă aţi mai fost şi ieri, să spuneţi că nu. Voia un grup nou astăzi, dar n-am avut timp", a fost prevenită jurnalista de angajaţii agenţiei.
Muammar Gaddafi le-a vorbit tinerelor despre Libia, unde femeia "e mult mai respectată decât în Occident sau în SUA". Ca să fie sigur că nu le sperie pe femeile adunate, liderul libian a spus că în Coran nu este prevăzută lapidarea, luând astfel distanţă de condamnarea la moarte a iraniencei Sakineh Mohammadi Ashtiani.

"Suntem aici pentru bani, e doar un job pentru noi", i-au mărturisit mai multe tinere jurnalistei. Cât despre cele trei convertiri la Islam făcute duminică, la seminarul lui Gaddafi... "Se spune că a fost totul programat şi că au fost plătite cu câte 4.500 de euro", a spus una dintre participante.

×
Subiecte în articol: externe