x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ilie Ilaşcu: Tineri protestatari de la Chişinău au fost transferaţi în închisori din Transnistria

Ilie Ilaşcu: Tineri protestatari de la Chişinău au fost transferaţi în închisori din Transnistria

14 Apr 2009   •   00:00

Tineri care au participat la protestele din Chişinău au fost transferaţi în închisori din Transnistria, a declarat fostul deţinut politic Ilie Ilaşcu, citat de Ziardul de Gardă în ediţia electronică.



La 7 aprilie, la Chişinău, au fost aduse mai multe persoane din Transnistria, fiind plasate în rândul protestatarilor, susţine Ilie Ilaşcu. Reporterii Ziarului de Garda au înregistrat mai multe voci de tineri care vorbeau în limba rusă sau într-o română foarte defectuoasă.

"Din câte ştiu eu, au fost aduse circa 150-200 de persoane tinere de la «Russcaia pesnea» - o organizaţie a lui Dmitrii Soin" (fost ofiţer de rang înalt din cadrul serviciului de securitate transnistrean, n. red.), a precizat Ilaşcu pentru Ziarul de Gardă.

Mulţi dintre tinerii bătuţi au fost transferaţi în închisori din Transnistria, susţine Ilaşcu. "Am aflat că persoanele care sunt rănite cel mai grav au fost duse în Transnistria. Printre tinerii încarceraţi la Tiraspol se află şi trei tinere aduse acolo la 9 aprilie", a precizat Ilaşcu.

Agenţia de presă oficială de la Tiraspol, Olvia press, a emis un comentariu în care acuza România şi occidentul de organizarea protestelor, precum şi cconducerea comunistă de la Chişinău, opoziţia din Republica Moldova, dar şi Moscova.

"Voronin şi Smirnov s-au întâlnit recent la Moscova, unde s-a discutat în prezenţa înalţilor demnitari ruşi. Acolo ei au «bătut în cuie» reunificarea Republicii Moldova cu câteva condiţii : menţinerea Armatei a 14-a şi anihilarea mişcărilor proocidentale şi proromânesti, inclusiv lichidarea lor", a adăugat Ilaşcu.
Mediafax

×
Subiecte în articol: externe