x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Imagini inedite, filmate în urmă cu 70 de ani - Londra, după bombardamentul german

Imagini inedite, filmate în urmă cu 70 de ani - Londra, după bombardamentul german

08 Sep 2010   •   00:00
Imagini inedite, filmate în urmă cu 70 de ani - Londra, după bombardamentul german

Un film color cu o valoare documentară extraordinară, uitat într-un pod, care prezintă imagini cu clădirile cuprinse de flăcări din Londra după un bombardament german dar şi cu premierul Winston Churchill, a fost prezentat marţi pentru prima oară, cu ocazia aniversării a 70 de ani de la începutul Bătăliei pentru Anglia.



Aceste imagini au fost filmate de Alfred Coucher, primarul de atunci al districtului Marylebone din vestul Londrei, informează AFP, citată de Agerpres.

După război, rolele de film au rămas uitate în podul locuinţei sale unde au fost descoperite de familie şi donate unei societăţi pentru conservarea obiectelor de patrimoniu.

Curajul militarilor şi voluntarilor care au suportat bombardamentele germane asupra Londrei a fost reamintit marţi cu ocazia aniversării a 70 de ani de la Bătălia pentru Anglia.

Peste 2.500 de persoane, printre care piloţii veterani, medici şi infirmiere care au trăit acele momente de groază, au asistat la o slujbă religioasă susţinută în catedrala St. Paul, în memoria victimelor bombardamentelor germane la care au participat peste 1.000 de aparate de zbor ale Luftwaffe, în perioada 7 septembrie 1940 - mai 1941.

Peste 43.000 de civili englezi şi-au pierdut viaţa în urma campaniilor de bombardament ale aviaţiei germane.

×
Subiecte în articol: externe