x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe IMAGINI SPECTACULOASE: Un cargobot spaniol s-a rupt în două după ce a lovit un dig (VIDEO)

IMAGINI SPECTACULOASE: Un cargobot spaniol s-a rupt în două după ce a lovit un dig (VIDEO)

05 Feb 2014   •   15:18
IMAGINI SPECTACULOASE: Un cargobot spaniol s-a rupt în două după ce a lovit un dig (VIDEO)

Un cargobot spaniol cu 11 marinari la bord s-a rupt în două, miercuri, după ce a eşuat pe un dig de la Anglet (sud-vestul Franţei), în urma unei avarii suferite pe marea agitată, relatează AFP, potrivit Agerpres.  Un marinar a fost rănit, iar o operaţiune de evacuare a echipajului cu elicopterul era în desfăşurare miercuri la prânz, îngreunată de vântul puternic, de circa 100 km/oră, de pe coasta atlantică.

O scurgere de motorină a fost detectată, fiind declanşat planul de luptă împotriva poluării maritime, potrivit prefecturii, care a precizat că vasul naviga fără încărcătură, cu 127 m3 de carburant în rezervoare.

Cargobotul 'Luno', cu o lungime de 100 metri, sub pavilion spaniol, a suferit o avarie la motor atunci când părăsea portul Bayonne (sudul Franţei), în timpul unor intemperii puternice. El s-a lovit de un dig, apoi s-a rupt la câţiva zeci de metri distanţă de o plajă.

Potrivit unei corespondente AFP de la faţa locului, jumătate din vas se afla pe un dig al plajei de la Anglet, iar cealaltă jumătate era aproape eşuată pe mal.

×