x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe In caz de razboi, Rusia isi va invinge toti vecinii, dar nu si China!

In caz de razboi, Rusia isi va invinge toti vecinii, dar nu si China!

28 Noi 2017   •   09:08
In caz de razboi, Rusia isi va invinge toti vecinii, dar nu si China!

Expertul american Dmitry Gorenburg, de la Center for Naval Analyses (CNA) si Universitatea Harvard, a marcat, intr-un raport elaborat pe aceasta tema, punctele nevralgice si elementele puternice ale programului de inzestrare a armatei ruse pe perioada 2018-2027.

 

In opinia specialistului, Rusia a devenit destul de puternica pentru a participa la un razboi impotriva unui inamic "de rand", putand sa invinga oricare dintre statele cu care are frontiera terestra, cu exceptia Chinei.

"In unele domenii precum apararea aeriana, rachetele anti-nava si razboiul electronic, Rusia va continua sa dezvolte mijloacele de care dispune si care surclaseaza capacitatile similare ale altora", crede Gorenburg.

In opinia analistului, realizarile militarilor rusi din domeniul aparatelor de zbor fara pilot si a armelor de mare precizie nu se ridica la nivelul echipamentelor occidentale din aceste categorii, dar tendinta este de reducere a acestei prapastii.

Gorenburg este de parere ca marele handicap al armatei ruse consta in lipsa banilor, bugetul ministerului apararii neavand suficiente fonduri financiare pentru proiectele in derulare. Spre exemplu, prioritatea programului pentru 2018-2027 vizeaza trupele de uscat si modernizarea arsenalului nuclear, in detrimentul dezvoltarii marinei militare.

×