x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe În majoritatea restaurantelor din Cehia berea este mai ieftină decât apa

În majoritatea restaurantelor din Cehia berea este mai ieftină decât apa

de Agerpres    |    30 Ian 2013   •   17:03
În majoritatea restaurantelor din Cehia berea este mai ieftină decât apa

În majoritatea restaurantelor şi barurilor din Cehia, o bere costă mai puţin decât un pahar cu apă, informează Agerpres. Ministrul Sănătăţii consideră că această situaţie trebuie să se schimbe. Cehii beau în medie 140 l de bere/persoană/an, cel mai ridicat consum din lume.

"Berea este aici pentru adulţi ceea ce este laptele matern pentru copii", a declarat Marek Gollner. "Este ca vinul pentru francezi sau votca pentru ruşi", a adăugat el. Înainte de 20 iulie 2011, berea nici nu era considerată alcool în Rusia.

Leos Heger, ministrul ceh al Sănătăţii, ar dori ca în restaurante şi baruri să existe cel puţin o băutură nealcoolizată mai ieftină decât berea, îndeosebi pentru a oferi o alternativă adolescenţilor care pot fi serviţi cu băuturi alcoolice de la 18 ani.

Această propunere se loveşte însă de cultura populară, legislaţia care vizează consumul de bere fiind un subiect "deosebit de sensibil". În prezent, o halbă de bere costă în barurile din Cehia sub un euro, în timp de o cantitate asemănătoare de apă, suc sau apă minerală costă de două ori mai mult.

×
Subiecte în articol: bere cehia apă bautura bar