x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe În SUA ouăle sunt raționalizate. Clienții pot cumpăra maximum 3 cartoane odată

În SUA ouăle sunt raționalizate. Clienții pot cumpăra maximum 3 cartoane odată

06 Iun 2015   •   17:47
În SUA ouăle sunt raționalizate. Clienții pot cumpăra maximum 3 cartoane odată
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Cel mai mare lanţ de supermarketuri din Texas, H-E-B, a cerut joi clienţilor să-şi limiteze achiziţiile de ouă, în condiţiile în care gripa aviară din centrul SUA a limitat oferta de ouă la nivel naţional, transmite Reuters.

'H-E-B a pus afişe pe rafturile de ouă în care cere clienţilor să-şi limiteze achiziţiile la trei cartoane', a declarat purtătorul de cuvânt al companiei Dya Campos. H-E-B operează 350 de supermarketuri în Texas şi nordul Mexicului.

Purtătorul de cuvânt a precizat că epidemia de gripă aviară a provocat deficienţe în aprovizionarea cu ouă în industria alimentară iar compania nu vrea ca restaurantele şi instituţiile să golească rafturile cu ouă.

SUA se confruntă în prezent cu cea mai gravă epidemie de gripă aviară din istorie care a impus eutanasierea a 40 de milioane de păsări. Virsul gripei aviare a fost confirmat la ferme şi crescătorii de păsări din 16 state americane şi în Canada.

H-E-B nu este singura companie care a decis să ia măsuri pentru a face faţă crizei. Luni, lanţul de restaurante fast food Whataburger a anunţat că reduce perioada de timp în care oferă micul dejun la cele 770 de locaţii ale sale din 10 state din cauza lipsei de ouă la nivel naţional.

De asemenea, unele companii care au nevoie de ouă au în vedere şi măsuri mai drastice precum importul de ouă sau folosirea de înlocuitori.

×
Subiecte în articol: gripa aviara sua limitare consum de oua