x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Încă un oraş ucrainean revendicat de militanţii pro-ruşi

Încă un oraş ucrainean revendicat de militanţii pro-ruşi

28 Apr 2014   •   13:03
Încă un oraş ucrainean revendicat de militanţii pro-ruşi

Un nou focar de criză a apărut luni dimineaţă în oraşul Konstantinovka de lângă Doneţk, în estul rusofon al Ucrainei, unde insurgenţi proruşi puternic înarmaţi au ocupat clădirea primăriei şi sediul poliţiei din localitate.

Aproximativ 20 de persoane în uniforme fără însemne distinctive asigură paza în faţa primăriei şi la sediul poliţiei din acest oraş de 80.000 de locuitori. În faţa clădirii primăriei pe care a fost arborat drapelul "Republicii Doneţk", militanţii s-au ocupat de ridicarea unei baricade nu prea înalte.

"Cred că sunt revendicări comune, la fel ca în alte oraşe, scenariul este acelaşi: un referendum şi un sistem federal de administrare", a declarat Ilia Suzdaliov, purtător de cuvânt al administraţiei regionale Doneţk, care include şi Konstantinovka, conform Reuters.

La aproximativ 20 de km de aici, situaţia rămâne tensionată şi la Slaviansk, bastion al rebelilor proruşi din est, în pofida eliberării duminică seara a unuia din cei 12 militari în misiune de control militar pentru OSCE.

"Negocierile cu OSCE pentru eliberarea celor 11 membri ai misiunii, şapte străini şi patru ucraineni, sunt în curs de desfăşurare", a declarat agenţiei France Presse purtătoarea de cuvânt a rebelilor Stella Horoşeva.

×
Subiecte în articol: separatisti prorusi ucraina