x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Încă un scafandru mort în operaţiunile de recuperare a cadavrelor victimelor naufragiului feribotului Sewol

Încă un scafandru mort în operaţiunile de recuperare a cadavrelor victimelor naufragiului feribotului Sewol

31 Mai 2014   •   09:01
Încă un scafandru mort în operaţiunile de recuperare a cadavrelor victimelor naufragiului feribotului Sewol

Autorităţile sud-coreene au suspendat sâmbătă operaţiunile de căutare a trupurilor ultimelor 16 persoane dispărute în naufragiul feribotului Sewol, după moartea unui scafandru al serviciilor de salvare.

Scafandrul civil, în vârstă de 44 de ani, este al doilea care îşi pierde viaţa în operaţiunile de căutare, după moartea unui coleg în împrejurări similare la 6 mai. "Am decis să suspendăm temporar căutările pentru a investiga cauza exactă a morţii sale", a precizat un responsabil al serviciilor de salvare, în declaraţii acordate agenţiei locale Yonhap.

Scafandrul participa la operaţiunile de tăiere a geamurilor din partea din spate a navei scufundate pentru a căuta cele 16 corpuri care ar putea fi prinse în interiorul feribotului. Serviciile de salvare au pus la cale vineri o nouă strategie după ce au trecut mai multe zile fără să fie găsite şi alte trupuri.

Scafandrul care participa la aceste operaţiuni a avertizat că are dificultăţi de respiraţie şi a fost transportat cu un elicopter, la un spital din apropiere, dar a fost declarat mort puţin timp mai târziu. În naufragiul din 16 aprilie şi-au pierdut viaţa 304 de persoane, majoritatea adolescenţi cu vârste cuprinse între 16 şi 17 ani.

×