x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Peste 600 de incendii forestiere devastatoare în Canada. 155.000 de oameni și-au părăsit locuințele

Peste 600 de incendii forestiere devastatoare în Canada. 155.000 de oameni și-au părăsit locuințele

de Redacția Jurnalul    |    09 Iul 2023   •   08:20
Peste 600 de incendii forestiere devastatoare în Canada. 155.000 de oameni și-au părăsit locuințele
Sursa foto: Hepta

Numărul incendiilor forestiere continuă să crească în Canada, urcând la peste 670 de incendii, dintre care peste 380 dintre ele au scăpat de sub control, scrie Raw Story.

„Cifrele sunt literalmente în afara topurilor, cu încă cel puțin trei luni rămase în sezonul activ al incendiilor de vegetație”, a declarat Michael Norton de la Ministerul Resurselor Naturale din Canada.

Prognozele meteo pentru săptămânile următoare prevăd temperaturi peste medie în multe părți ale țării din vest, precum nordul Quebecului, regiunea cea mai afectată.

Autoritățile au înregistrat vineri 677 de incendii active în țară, inclusiv 386 care ardeau fără oprire. Aproximativ 155.000 de persoane au fost forțate să-și părăsească casele la un moment dat din cauza incendiilor de la începutul lunii mai, cea mai mare cifră din ultimii 40 de ani.

„Sezonul de incendii din 2023 este și va continua să bată recordul în mai multe moduri”, a spus Norton, adăugând că se aștepta ca numărul incendiilor să rămână peste medie pe tot parcursul verii.

Incendiile devastează zone de ambele părți ale țării, iar zonele neobișnuite cu incendiile sunt afectate.

„De la evacuări la calitatea proastă a aerului și avertismente de căldură extremă, ne confruntăm cu realitatea efectelor schimbărilor climatice”, a declarat ministrul Sănătății Jean-Yves Duclos.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: incndii forestiere canada