x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incendiile din California au făcut a zecea victimă

Incendiile din California au făcut a zecea victimă

10 Aug 2018   •   09:16
Incendiile din California au făcut a zecea victimă

Un pompier mobilizat în zona focarului "Carr" din nordul Californiei a murit joi dimineaţă, ridicând astfel la 10 numărul persoanelor decedate în urma incendiilor care devastează începând cu jumătatea lunii iulie acest stat american, au anunţat autorităţile locale. 

 

"Anunţăm cu tristeţe moartea unui mecanic de echipamente grele (...) din cauza incendiului Carr", a anunţat Serviciul de pompieri din California, Calfire, într-un comunicat. 

Pompierul american a murit pe Autostrada 99 din districtul Tehama, au precizat pompierii americani. 

Incendiul "Carr", care a izbucnit pe 23 iulie în apropiere de oraşul Redding, a cauzat moartea a opt persoane, dintre care trei erau pompieri. 

Flăcările sale au distrus joi aproape 72.000 de hectare, iar focarul era controlat doar în procent de 48%, potrivit celui mai recent bilanţ publicat de Calfire. 

Alţi doi pompieri au murit în ultimele săptămâni în incendiul "Ferguson", situat puţin mai la sud, care a determinat închiderea parţială a Parcului naţional Yosemite. 

Incendiul denumit "Mendocino Complex", alcătuit din două focare învecinate şi aflate în nordul acestui stat american, a devenit luni seară cel mai mare din istoria recentă a Californiei. Joi, acest incendiu se întindea pe o suprafaţă de 123.000 de hectare şi era controlat doar într-un procent de 51%. AGERPRES

×