x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incendiu de proporții în California. O localitate a fost arsă

Incendiu de proporții în California. O localitate a fost arsă

06 Aug 2021   •   09:33
Incendiu de proporții în California. O localitate a fost arsă

Incendiul de vegetație Dixie Fire din California, SUA, se extinde de trei săptămâni, pompierii nereușind să oprească flăcările. Un oraș a fost grav afectat, stâlpi de iluminat s-au prăbușit, mai multe clădiri istorice au fost distruse, scriei AFP. Autoritățiile statale au emis ordine de evacuare.

Incendiul este alimentat de vânt și se va agrava dn cauza caniculei și secetei. Până acum au fost cuprinse de flăcări circa 110.000 de hectare.

Localitatea Greenville avea 800 de locuitori ș se află în nordul statului, iar centrul acesteia a fost complet ars.Au fost distruse un hotel, o benzinărie și un bar, clădiri vechi de peste un secol. 

Flăcările au ajuns în oraș în jurul orei 16.00 iar intervenția pompieriilor a fost îngreunată de oameni care nu au respectat ordinele de evacuare. 

Și locuitorii orașelor Taylorsville şi Westwood au primit ordine de evacuare. 

Un alt incendiu grav a afectat statul Calforna anul trecut, însă Dixie Fire a afectat cu 250% mai multe hectare.

Totodată, paradise Fire din 2018 a provocat decesul a 84 de persoane din cauza afectării liniilor electrice din orașul Paradise. Furnizorul de energie Pacific Gas and Electric (PG&E) a recunoscut că este vinovat și are în plan îngroparea a 16.000 km de cabluri electrice.

 

×
Subiecte în articol: dixie fire california incendii