x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Musulmani furioşi au incendiat 100 de locuinţe creştine în Pakistan

Musulmani furioşi au incendiat 100 de locuinţe creştine în Pakistan

10 Mar 2013   •   14:55
Musulmani furioşi au incendiat 100 de locuinţe creştine în Pakistan

O discuţie animată privind religia între doi prieteni beţi se află la originea unei revolte în Lahore, Pakistan, în timpul căreia musulmanii au incendiat peste 100 de case aparţinând creştinilor, a anunţat duminică poliţia şi martori oculari, informează agerpres.ro.

Peste 3.000 de musulmani furioşi au luat cu asalt Ioseph Colony, un cartier creştin din Lahore (est), după arestarea unui creştin acuzat de blasfemie faţă de profetul Mahomed, în afirmaţii făcute cu trei zile în urmă, delict pasibil de condamnare la moarte în Pakistan.

Violenţele nu s-au soldat cu victime. Mai mult de 60 de persoane suspectate că au participat la violenţe au fost arestate şi riscă să fie fuse în faţa tribunalului antiterorist.

Victimele vor primi 200.000 de rupii fiecare drept compensaţii după incendierea caselor, iar autorităţile vor lua si sarcina costului reconstrucţiilor, potrivit guvernului provinciei.

Pakistanul are 180 de milioane de locuitori, din care 97% sunt musulmani.

Severitatea legii pakistaneze în caz de blasfemie a atras atenţia comunităţii internaţionale şi a suscitat o vie emoţie anul trecut în cazul Rimsha, aminteşte AFP.

Această tânără creştină analfabetă, de aproximativ 14 ani, a stat timp de trei săptămâni în detenţie provizorie într-una din închisorile cele mai dure din ţară, după ce a fost acuzată că a ars coli de hârtie pe care erau scrise versete din Coran.

Toate acuzaţiile împotriva acestei fete au fost retrase apoi de justiţia pakistaneză. 

×