x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incredibil: Cinci bolnavi au primit organe provenite de la un bolnav de SIDA!

Incredibil: Cinci bolnavi au primit organe provenite de la un bolnav de SIDA!

30 Aug 2011   •   14:35
Incredibil: Cinci bolnavi au primit organe provenite de la un bolnav de SIDA!

Pentru cinci pacienti ai spitalului Universitatii Nationale din Taiwan, ziua de luni parea cea in care incep o noua viata. Numai ca, dintr-o greseala teribila, cei cinci au primit inima, plamanii, ficatul si rinichii unui donator bolnav de SIDA.

Aflat in moarte cerebrala inca din 24 august, donatorul, in varsta de 37 de ani, semnase in urma cu mai mult timp, inainte de a se infecta cu virusul HIV, un document prin care isi dadea acordul ca organele sa-i fie transplantate in caz de deces.

Mama bolnavului de SIDA a declarat presei locale, potrivit Huffington Post, ca spitalul, altfel un stabiliment respectabil in Taiwan, stia despre infectarea fiului sau.

Conducerea spitalului, care a anuntat ca cei cinci beneficiari sunt deja tratati impotriva virusului HIV-SIDA, si-a cerut scuze pentru “teribila greseala', iar Ministerul Sanatatii din Taipei a declansat deja o ancheta, la finalul careia spitalul ar putea pierde dreptul de a mai efectua transplanturi pentru cel putin un an.

La sanctiunea administrativa se vor adauga si cele pecuniare, familiile celor cinci pacienti anuntand deja ca vor cere “daune considerabile'.

×