x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe India va avea un nou nume

India va avea un nou nume

de Redacția Jurnalul    |    08 Sep 2023   •   11:00
India va avea un nou nume
Sursa foto: Hepta

India își va schimba numele, din 18 septembrie. Autoritățile susțin că denumirea actuală a țării a fost dată de britanici. Prim-ministrul indian, Narendra Modi, a folosit numele Bharat pe invitaţiile la cină pe care le-a trimis liderilor străini la summitul G-20.

Preşedintele Baroului de la Curtea Supremă, Adish Aggarwala, a anunțat că "guvernul Modi a luat toate măsurile necesare pentru a face din India un adevărat Bharat". "Vom înflori în continuare sub numele de Bharat. Numele India a fost dat de britanici", adaugă el. 

Într-o sesiune specială a Parlamentului, care va avea loc pe 18 septembrie, India ar putea lua decizia de a-și schimba numele în „Bharat” în mod constituțional. Cuvântul ales pentru schimbare este, în realitate, un alt nume dat Indiei de ani de zile, care apare în textele antice.

India a devenit ţara cu cea mai mare populaţie din lume de la jumătatea anului 2023, depășind China. Economia indiană întâmpină dificultăţi în a oferi locuri de muncă milioanelor de tineri care ajung în fiecare an pe piaţa muncii. Jumătate din populaţia Indiei are mai puţin de 30 de ani.

Ţara asiatică se confruntă totodată cu enorme dificultăţi pentru a produce electricitate, hrană şi locuinţe în cantităţi suficiente pentru locuitorii săi deveniţi tot mai numeroşi. Marile oraşe indiene se luptă să facă faţă acestei situaţii.

×
Subiecte în articol: india schimbare nume